Alzheimer Socks: juiste prijs = veel meer geld voor onderzoek

Pricing

20% kans dat u Alzheimer of een andere vorm van dementie krijgt. Een verschrikkelijke ziekte, die zich op steeds jongere leeftijd aandoet. Om Alzheimer te verslaan is goed onderzoek onmisbaar. Tijd om meer geld vrij te maken voor onderzoek. Bijvoorbeeld door de verkoop van Alzheimer Socks. Flowresulting hielp om de juiste prijs vast te stellen, wat heeft geleid tot substantieel hogere opbrengsten.

Twee verschillende sokken

Een paar Alzheimersokken bestaat uit twee verschillende sokken. Het is symbolisch voor de verwarring waar Alzheimerpatiënten mee kampen en helpt om Alzheimer bespreekbaar te maken. Dit jaar was flowresulting betrokken bij de introductie van een nieuw type sok: de Alzheimersportsok.

De Alzheimer Socks zijn het eerste resultaat van het Alzheimer Lab, opgericht door Alzheimercentrum Amsterdam samen met partners uit het bedrijfsleven. Het Alzheimer Lab is een uitdagend programma waarbij teams van toptalenten de uitdaging aangaan om een social venture op te richten waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Het programma wordt begeleid door een team van externe professionals, o.a. McKinsey en flowresulting.

Slim prijzen van de Alzheimersportsok

Prijs is het marketinginstrument dat het meest direct invloed heeft op de opbrengst onder aan de streep. Vertaald naar dit geval: het vaststellen van de juiste prijs voor de Alzheimer Socks kan grote impact hebben op de gelden die beschikbaar komen voor onderzoek. De pricing expertise van flowresulting was dan ook een welkome versterking. Met gedegen prijsonderzoek werd de prijselasticiteit van de vraag in kaart gebracht.

"Ons onderzoek leverde op dat de oorspronkelijke bedachte prijs veel te laag was. Een prijsverhoging van meer dan 20% was mogelijk zonder noemenswaardige vraaguitval. Als je bedenkt dat er ook nog productiekosten zijn, dan betekent dat onder aan de streep een effect van meer dan +20%."
Matthijs Vink - Consultant flowresulting

Prijsstelling op basis van fact based inzicht betaalt zich uit. In dit geval in meer middelen voor onderzoek naar voorkoming en behandeling van Alzheimer.

De Alzheimersportsokken zijn te koop bij o.a. JUMBO, C&A en PICNIC.

En te bestellen via o.a. www.alzheimersocks.nl en www.bol.com.