Speel video

Werken bij flowresulting - bekijk de video

Vacatures

vacature

Senior consultant groeistrategie

5+ jaar werkervaring

Voor ons expertisegebied ‘groeistrategie’ zijn we op zoek naar een problem solver met superieure analytische vaardigheden.

Lees meer

vacature

Wil jij stage lopen op het gebied van marketing en strategie?

Zit jij in je scriptiefase?

Wil jij met minimaal een 8 afstuderen en heb je een onderwerp op het gebied van marketing en/of strategie, stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons!

Lees meer

vacature

Senior consultant klantgerichte organisaties

4-6 jaar werkervaring

Binnen onze expertise ‘klantgerichte organisatie’ zijn we regelmatig op zoek naar een consultant die analytisch sterk is en strategische doelen vertaalt naar het hart en hoofd van medewerkers.

Lees meer

vacature

Senior consultant winnende proposities

4-6 jaar werkervaring

Binnen onze expertise ‘winnende proposities’ zijn we regelmatig op zoek naar een consultant die vanuit (facted based) klantinzichten relevante, onderscheidende proposities bouwt.

Lees meer

Het carrièrepad

(Oud) medewerkers vertellen…

Bas van Vlierden (oud-medewerker van flowresulting) heeft vijf jaar bij flowresulting gewerkt en is nu Director TV bij KPN. In deze video vertelt hij wat werken bij flowresulting voor hem betekent en hoe dit heeft bijgedragen aan zijn professionele ontwikkeling.

Anders Jansen (partner bij flowresulting) is in 2006 begonnen als junior consultant bij flow. Vijf jaar later werd hij partner. In deze video vertelt Anders hoe zijn ontwikkeling bij flowresulting is gegaan.

Een dag uit het leven van ...

Sebastian Glosemeyer

Als consultant is het mijn ambitie om organisaties succesvoller te maken door te groeien. In de projectteams waar ik onderdeel van uitmaak houd ik mij voornamelijk bezig met het identificeren van nieuwe marktinzichten / kansen. Over het algemeen is dat fact-based, dus redelijk veel data-analyses. Daar ligt mijn kracht.

Recente voorbeelden: voor één van de grootste spelers uit de Automotive-industrie in Nederland hebben wij het prijsbeleid voor de After Sales markt geprofessionaliseerd. Daarnaast was ik voor een ander bedrijf op het gebied van bedrijfswageninrichtingen betrokken bij het ontwikkelen van een market development plan voor de Duitse markt.

Bij flowresulting krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Je werkt samen met senior adviseurs en partners. Je leert ontzettend veel en ontwikkelt je razendsnel. Inmiddels heb ik regelmatig de rol van projectleider en ben daarmee aanspreekpunt voor onze klanten.

Kortom: ik voel me helemaal op mijn plek bij het leukste marketingadviesbureau van Nederland!

Mijn dagindeling

Dit is hoe een werkdag er bij mij uitziet

08:00 – 08:30
Ik woon in Utrecht. Fietsend langs de singel nader ik ons mooie pand aan de Maliebaan. De collega’s druppelen langzaam binnen.

08:30 – 11:00
Ik ben samen met twee collega’s bezig met een prijsstrategieproject voor één van de grootste automerken in Nederland. De afgelopen weken hebben wij onderzoek gedaan en veel energie gestoken in het uitwerken van een strategie voor de Nederlandse markt. Deze presenteren wij vanmiddag aan de directeur van het merk. Onze presentatie hebben wij al voorbereid. Nu bespreken wij de rolverdeling en geven wij onze presentatie de ‘finishing touch’.

11:00 -12:00
Samen met één van onze partners werk ik op een ander project. Deze keer gaat het niet om auto’s maar om fietsen. Hoe kan het bedrijf de conversie in haar winkels verhogen? Binnenkort hebben wij een brainstormsessie met de klant. Deze heb ik alvast uitgewerkt. Mijn voorstel bespreek ik nu met mijn collega.

12:00 -12:30
Dan heb ik lunch met de opdrachtgever met korte evaluatie en vooruitzicht.

12:00 – 13:00
Ik lunch samen met alle aanwezige ‘flowers’ op kantoor en ga daarna met de auto naar onze klant. Mijn collega belt mij op een geeft mij een laatste tip voor onze presentatie zo meteen.

13:00 – 14:00
Wij hebben precies één uur om de klant voor ons voorstel te enthousiasmeren. Eerst laten we een aantal strategische scenario’s zien. Welk effect heeft een prijsverhoging op volume en bruto marge? Hoe is de propositie in de Nederlandse markt te versterken? Dan is het tijd om ons advies te geven.

14:00 – 17:00
De meeting ging heel goed. De klant is enthousiast en wij kunnen verder met het project. Hiervoor doe je het! Ik ga gelijk aan de slag om vervolgstappen uit te werken. Dan geef ik het hele projectteam een korte update over de voortgang van het project. Bovendien maak ik een eerste stap voor het uitwerken van de eindrapportage.

17:00 – 18:30
Nu is het tijd voor iets anders. Voor een ander bedrijf doen wij kwalitatief onderzoek naar de expansiemogelijkheden in België en Duitsland. Ik heb een telefonisch interview met een expert op dit gebied. Na afloop van het interview schrijf ik nog een korte samenvatting. Het is tijd om de dag af te sluiten en ik ga naar huis.

Mijn activiteiten buiten werk
In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben een fanatieke squasher en ga regelmatig hardlopen of zwemmen. Daarnaast spreek ik graag met vrienden af en bezoek ik mijn familie in Duitsland. In mijn overige tijd leer ik Zweeds of lees ik een goed boek.

Een dag uit het leven van ...

Inge Kleverlaan

Consultant

Het oplossen van complexe vraagstukken door slim gebruik van kwantitatief en kwalitatief onderzoek, geeft mij energie in mijn werk.

Inge Kleverlaan

Ik werk sinds mei 2015 als consultant bij flowresulting. Sindsdien is eigenlijk geen dag hetzelfde geweest! Vanaf dag één ging ik al mee naar klanten en werd ik uitgedaagd om inhoudelijk bij te dragen. Ik heb voor veel verschillende klanten gewerkt aan afwisselende opdrachten. De ene dag kan ik bij een klant zitten voor een sessie met medewerkers gericht op klantbeleving. De dag erna kan het zijn dat ik een rapportage schrijf van een onderzoek wat we hebben gedaan, op basis waarvan we de klant een advies geven.

Naast werkzaamheden voor de klant, is iedereen ook actief bezig met interne werkzaamheden. Je krijgt binnen flowresulting de mogelijkheid om jezelf en je kennis te blijven ontwikkelen. Zo heb ik de afgelopen tijd gewerkt aan een onderzoeksvoorstel en artikel op het gebied van pricing.

Mijn dagindeling

Dit is hoe een dag er bij mij uitziet

08:00 – 08:15
Ik kom aan op kantoor en start rustig op met een kop koffie. Ik check mijn mail meestal in de trein, dus ik kan gelijk aan de slag.

08:30 – 11:00
Deze week ronden we voor een klant in de financiële sector een onderzoek af. Het onderzoek heeft zich gefocust op het identificeren van een optimale productsamenstelling. Ik werk aan een aantal analyses in Excel en begin met het opstellen van de rapportage. Tussendoor overleg ik met mijn collega over de uitkomsten.

11:00 – 12:00
Vanmiddag gaan we naar een klant waarmee we gezamenlijk met een multidisciplinair projectteam werken aan een optimale Customer Journey. De voorbereiding voor deze sessie hebben we vorige week al gedaan. Ik bel de partner waarmee ik aan het project werk kort om te overleggen en doe een laatste check op de workshop die we geven.

12:00 – 13:00
Ik reis met de trein naar de locatie van de klant. In de trein lunch ik, check ik mijn mail en werk ik verder aan de rapportage waar ik vanmorgen mee ben begonnen.

13:00 – 17:30
De sessie bij de klant duurt tot ‘s avonds. Tijdens de sessie wordt aan verschillende opdrachten gewerkt om de Customer Journey verder in kaart te brengen en te identificeren waar relevante verbetermogelijkheden liggen. Het projectteam is enthousiast, wat een enorme boost aan het project geeft.

17:30 – 19:30
Sessies bij de klant zijn altijd vrij intensief, maar geven ook veel energie als we resultaat behalen! In de trein werk ik de eerste punten al uit. Thuis werk ik nog even verder om te zorgen dat ik gelijk een verslag heb van de sessie. Vervolgens sluit ik mijn dag af.

Mijn activiteiten buiten werk
Ik woon in Amsterdam en spreek vaak nog af met vrienden om te eten of een drankje te doen. Daarnaast hou ik erg van sporten en ga ik minimaal drie keer per week naar een crossfit les en Bikram Yoga. Als ik een avondje niks heb, kook ik graag uit mijn gigantische collectie kookboeken.