Marten Korver

Consultant
Moeilijke vraagstukken geven me veel energie, maar de kunst is om het makkelijk te maken. Ik zie nog (te) vaak dat zaken juist complexer worden gemaakt. De kracht van een goed advies is juist dat het voor iedereen behapbaar is.

Over Marten
Vanaf jonge leeftijd wist ik al dat mijn passie bij strategie ligt: welke volgende stap levert op de lange termijn het meest op? Om deze reden heb ik de master Strategic Management aan Tilburg University gevolgd. Een ontzettend leerzame opleiding, maar ik miste het perspectief van degene waar we het allemaal voor doen: de klant. Daarom heb ik een ook een master Marketing Management gevolgd, om ook dit perspectief eigen te maken.

Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan bij flowresulting, want hier kan ik beide masters combineren: marketing & strategie.

Voor mij is een goed advies net als goed voetbal: hoe makkelijker het lijkt, hoe moeilijker het is. Moeilijke vraagstukken geven me veel energie, maar de kunst is om het makkelijk te maken. Ik zie nog (te) vaak dat zaken juist complexer worden gemaakt. De kracht van een goed advies is juist dat het voor iedereen behapbaar is. Zo kom je tot een gedragen besluit. Dat is voor mij de kracht van flowresulting.

“Wat maakt dat de ene organisatie succesvoller is dan de ander? Soms voor de hand liggend, vaak een moeilijke vraag. Ik krijg ontzettend veel energie van het doorgronden van dit vraagstuk. Ik kan ervan genieten dat de sleutel tot succes altijd ergens anders ligt. Een nieuwe prijsstrategie kan doorslaggevend zijn, maar ook een nieuwe merkpositionering of een innovatieve propositie. Nieuwsgierigheid naar al deze invalshoeken drijft mij om tot een goed advies te komen.”

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met voetbal, zowel om te kijken als zelf spelen. Na een kort uitstapje naar het profvoetbal op jonge leeftijd, heb ik me altijd zeer vermaakt in het amateurvoetbal. Naast sporten zit ik graag voor een scherm voor Netflix, een spel, of om zelf iets te ontwerpen. Ik ben erg op mijn plek in Brabant, ik hou namelijk erg van een hapje, een drankje en gezelligheid.