Business Model Challenge

Start
Marc Westeneng en Maties van Voorthuizen.
Masterclass door
Marc Westeneng en Maties van Voorthuizen.

De levensduur van bedrijven is in 40 jaar tijd bijna gehalveerd. De oorspronkelijke marktleiders in bijvoorbeeld de transport- en hotelsector hebben een groot deel van de markt verloren aan nieuwe spelers die respectievelijk geen voertuigen (Uber) en hotels (Airbnb) bezitten. Technology push?… Het zijn de nieuwe business modellen die deze markten ontwrichten.

In deze masterclass helpen we je op een andere manier te kijken naar je klanten en je business om vanuit daar tot nieuwe business modellen te komen. Dit doen we door kennis en methodieken uit de innovatiefaculteiten van o.a. Harvard en INSEAD te combineren met learnings en inspiratie uit talloze praktijkcases. Ook gebruiken we praktische oefeningen om de theorie en inspiratie naar jouw context te brengen.

Het programma:

plaatje programma business model challenge

Wat levert de workshop je op:

  • Een framework waarmee je ieder businessmodel snel kan doorgronden;
  • een analyse van de kansen en bedreigingen binnen jouw ecosysteem;
  • een geprioriteerde lijst met ideeën voor mogelijk kansrijke businessmodel innovaties;
  • concrete next steps voor de meest kansrijke ideeën;
  • een inspirerende dag met je team die energie geeft richting de toekomst.

Bewezen businessmodel patronen als kick-start voor ideeën:
Bij het creëren van ideeën zorgen we dat jouw team niet zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. We nemen inspiratie mee van bewezen patronen die we kunnen toepassen voor het innoveren van jouw businessmodel.

plaatje innovatie businessmodel

Corona-proof locatie of virtueel. Virtuele clinics flowresulting best beoordeeld bij Beeckestijn!
De workshop wordt georganiseerd op een Corona-proof locatie verzorgd door flowresulting óf in een virtuele workshopomgeving. Met behulp van verschillende tools staan we garant voor een interactieve sessie. De clinics van flowresulting zijn bijvoorbeeld de best beoordeelde virtuele clinics bij Beeckestijn Business School.

Begeleiding
De workshop wordt begeleid door Marc Westeneng en Maties van Voorthuizen.
In een intakegesprek bekijken we samen hoe we de inhoud van de workshop af kunnen stemmen op de uitdagingen van jouw organisatie.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.