Speel video

Werken bij flowresulting - bekijk de video

Vacatures

vacature

Senior consultant groeistrategie

5+ jaar werkervaring

Voor ons expertisegebied ‘groeistrategie’ zijn we op zoek naar een problem solver met superieure analytische vaardigheden.

Lees meer

vacature

Senior consultant winnende proposities

4-6 jaar werkervaring

Binnen onze expertise ‘winnende proposities’ zijn we op zoek naar een consultant die vanuit (fact-based) klantinzichten relevante, onderscheidende proposities bouwt.

Lees meer

Staat jouw vacature er niet tussen?

Interesse in werken bij flowresulting, maar staat er momenteel geen vacature tussen die past bij jouw profiel? Stuur dan een open sollicitatie (motivatiebrief en CV) naar droombaan@flowresulting.nl, ter attentie van Manon de Rijk. Dan bekijken we of er een match is voor een kennismakingsgesprek en bespreken we graag de mogelijkheden. Uiteraard krijg je altijd een reactie van ons.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Het carrièrepad

(Oud) medewerkers vertellen…

Bas van Vlierden (oud-medewerker van flowresulting) heeft vijf jaar bij flowresulting gewerkt en is nu Director TV bij KPN. In deze video vertelt hij wat werken bij flowresulting voor hem betekent en hoe dit heeft bijgedragen aan zijn professionele ontwikkeling.

Anders Jansen (partner bij flowresulting) is in 2006 begonnen als junior consultant bij flow. Vijf jaar later werd hij partner. In deze video vertelt Anders hoe zijn ontwikkeling bij flowresulting is gegaan.

Een dag uit het leven van ...

Sebastian Glosemeyer

Consultant

Met mijn passie voor marketingstrategie is het mijn doel om organisaties succesvoller te maken.

Sebastian Glosemeyer

Als consultant is het mijn ambitie om organisaties succesvoller te maken door te groeien. In de projectteams waar ik onderdeel van uitmaak houd ik mij voornamelijk bezig met het identificeren van nieuwe marktinzichten / kansen. Over het algemeen is dat fact-based, dus redelijk veel data-analyses. Daar ligt mijn kracht.

Recente voorbeelden: voor één van de grootste spelers uit de Automotive-industrie in Nederland hebben wij het prijsbeleid voor de After Sales markt geprofessionaliseerd. Daarnaast was ik voor een ander bedrijf op het gebied van bedrijfswageninrichtingen betrokken bij het ontwikkelen van een market development plan voor de Duitse markt.

Bij flowresulting krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Je werkt samen met senior adviseurs en partners. Je leert ontzettend veel en ontwikkelt je razendsnel. Inmiddels heb ik regelmatig de rol van projectleider en ben daarmee aanspreekpunt voor onze klanten.

Kortom: ik voel me helemaal op mijn plek bij het leukste marketingadviesbureau van Nederland!

Mijn dagindeling

Dit is hoe een werkdag er bij mij uitziet

08:00 – 08:30
Ik woon in Utrecht. Fietsend langs de singel nader ik ons mooie pand aan de Maliebaan. De collega’s druppelen langzaam binnen.

08:30 – 11:00
Ik ben samen met twee collega’s bezig met een prijsstrategieproject voor één van de grootste automerken in Nederland. De afgelopen weken hebben wij onderzoek gedaan en veel energie gestoken in het uitwerken van een strategie voor de Nederlandse markt. Deze presenteren wij vanmiddag aan de directeur van het merk. Onze presentatie hebben wij al voorbereid. Nu bespreken wij de rolverdeling en geven wij onze presentatie de ‘finishing touch’.

11:00 -12:00
Samen met één van onze partners werk ik op een ander project. Deze keer gaat het niet om auto’s maar om fietsen. Hoe kan het bedrijf de conversie in haar winkels verhogen? Binnenkort hebben wij een brainstormsessie met de klant. Deze heb ik alvast uitgewerkt. Mijn voorstel bespreek ik nu met mijn collega.

12:00 -12:30
Dan heb ik lunch met de opdrachtgever met korte evaluatie en vooruitzicht.

12:00 – 13:00
Ik lunch samen met alle aanwezige ‘flowers’ op kantoor en ga daarna met de auto naar onze klant. Mijn collega belt mij op een geeft mij een laatste tip voor onze presentatie zo meteen.

13:00 – 14:00
Wij hebben precies één uur om de klant voor ons voorstel te enthousiasmeren. Eerst laten we een aantal strategische scenario’s zien. Welk effect heeft een prijsverhoging op volume en bruto marge? Hoe is de propositie in de Nederlandse markt te versterken? Dan is het tijd om ons advies te geven.

14:00 – 17:00
De meeting ging heel goed. De klant is enthousiast en wij kunnen verder met het project. Hiervoor doe je het! Ik ga gelijk aan de slag om vervolgstappen uit te werken. Dan geef ik het hele projectteam een korte update over de voortgang van het project. Bovendien maak ik een eerste stap voor het uitwerken van de eindrapportage.

17:00 – 18:30
Nu is het tijd voor iets anders. Voor een ander bedrijf doen wij kwalitatief onderzoek naar de expansiemogelijkheden in België en Duitsland. Ik heb een telefonisch interview met een expert op dit gebied. Na afloop van het interview schrijf ik nog een korte samenvatting. Het is tijd om de dag af te sluiten en ik ga naar huis.

Mijn activiteiten buiten werk
In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben een fanatieke squasher en ga regelmatig hardlopen of zwemmen. Daarnaast spreek ik graag met vrienden af en bezoek ik mijn familie in Duitsland. In mijn overige tijd leer ik Zweeds of lees ik een goed boek.